Cito-stress, turntoestellen en afscheidsfeest

citostress

Inhoud

Turntoestellen

Vanochtend deed ik de achterwaartse salto voor het eerst op de hoge balk zonder matten op de balk. Brrr. Alma stond er wel naast, maar toch. Het ging perfect eigenlijk. Ik kwam zonder wiebels terecht. Vet, vet, vet gaaf!

Cito-stress

Toen ik wakker werd, wist ik meteen wat er vandaag ging gebeuren. De Cito-toets. In drie ochtenden moeten we tweehonderd vragen gaan maken. Tweehonderd! Ik kreeg acuut een eng gevoel in mijn buik.

Afscheidsfeest

Even later slowden we samen met nog zes andere stelletje. De andere kinderen durfden allemaal niet en stonden langs de kant te giechelen. Sharon, Thijs en Tess zaten in de jury en Nigel en ik wonnen de eerste prijs van de grote slowwedstrijd!

Fleur zit in groep 8 en houdt een dagboek bij, of beter gezegd Een Belangrijke Dingen boek. Daarin schrijft ze over wat ze meemaakt in het laatste jaar op de basisschool, zoals de Cito-toets, het naderende afscheid en haar turncarrière.

Recensies

NBD|Biblion recensie

Fleur houdt een Belangrijke Dingenboek bij, omdat ze belangrijke gebeurtenissen uit haar leven wil onthouden. Ze schrijft over wat ze meemaakt in het laatste jaar op de basisschool: de Cito-toets, haar favoriete sport turnen en de wedstrijden die ze heeft, haar verliefdheid op Nigel, de make-upmeiden, het kamp en afscheidsfeest, en alle voorkomende ruzies en gebeurtenissen in haar klas. Leuk, humoristisch meidenboek in dagboekvorm geschreven. Er komen veel onderwerpen aan de orde die voor kinderen in groep acht interessant zijn en waarin tevens vooruitgeblikt wordt op de middelbare school. Met voorin een korte introductie van de hoofdpersoon. Korte hoofdstukken, ruime bladspiegel, met enkele zwart-wit illustraties. Aantrekkelijk foto-omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

(NBD|Biblion recensie, S. van Bruinisse)